Gaef Um Gaas Venlo

In Memoriam  Hay van Enckevort

In Memoriam  Hay van Enckevort

Na de afgelopen jaarvergadering  bleef er één gouden Gaef um Gaas speld liggen, die van Hay. Hij was dit jaar niet op de jaarvergadering. Alleen al door het groot aantal Openingsritten van zijn hand was het een zeldzaamheid dat hij er niet was. Hay had afgemeld omdat hij zich niet lekker voelde.

Jos en ik hebben de gouden speld meegenomen, na afloop zijn we naar Kronenberg gereden waar we onze auto’s parkeerden op de oprit bij de aanleunwoning langs zijn aardbeienbedrijf, waarin hij na zijn pensioen woonde, tot voor enige jaren samen met zijn vrouw.

Hoe vaak hebben we hier aan de Americaanseweg niet een tijd- of routecontrole gehad van een, al dan niet door Hay uitgezette rit, dacht ik toen we voor de voordeur stonden. Hay maakte  open en was zichtbaar verrast dat wij voor de deur stonden. De reden van ons bezoek was wel direct duidelijk, met gepaste trots liet hij zich de 50 jaar symbool opspelden. We haalden herinneringen op, over zijn lidmaatschap bij Gaef um Gaas en de AMC Horst. Hij was een graag gezien  lid van beide verenigingen. Zijn specialiteit was oriëntatieritten.  Hij zette  talloze clubritten en ook vele Nachten van Venlo. Als deelnemer reed hij naast clubritten ook regio Zuid en Nationale ritten in de routebeschrijvingsklasse, kaartlezen is nooit zijn ding geweest.

Ons thema wisselde, zijn kwakkelende gezondheid kwam aan de orde. De toestand van zijn hart was zorgelijk maar hij was volgens zijn zeggen aan de beterende hand. Hoogst verbaasd waren we toen hij vertelde dat hij alweer aan het tafeltennissen was, de ander hobby van Hay.  Hij verzekerde  ons dat hij het  kalm aan zou doen. Wel verwachtte hij niet dat hij nog aan uitzetten of het rijden van een rit toe zou komen, maar een controle op zijn oprit zou moeten kunnen.

We namen afscheid, op de terugweg naar huis liet het gevoel me niet los dat we Hay weleens niet meer zouden kunnen zien, ook niet bij die controle op zijn oprit.

Hay heeft de finish bereikt, op een respectabele leeftijd van 92  jaar, hoije Hay.

Huub Knippenbergh 

Hay

Login Leden

 

Nieuwe leden

Geen GUG lid maar wel geïnformeerd blijven over alle activiteiten via E-mail.
Mail uw gegevens naar:
info@gaefumgaas.nl

Informatie Lidmaatschap Gaef um Gaas Venlo

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten en ritten meldt u zich dan aan